Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Walentynkowe
Wyniki KamisaWypiekanie na śniadanie »Tort udał się, mimo małych wpadek wyszedł doskonały.Szukałam sposobu aby
biszkopt był czerwony bez barwników nie udało się . Tort będzie różowy dzięki temu że dodałam
kisiel wiśniowy kolor pasuje do dzisiejszego dnia.
Biszkopt:5
jajek5 łyżek
cukru4 łyżki
mąki tortowej2x
kisiel dałam
wiśniowy2 łyżeczki
proszku do pieczeniamargaryna do wysmarowania blaszki 10 gram
pomarańczMasa1 :śmietana30% 400 ml
cukier puder 2 łyżki
śmietan fix 3 szt
truskawki 200 gramMasa2:
twaróg z kostki 200 gram
galaretka rubinowa 1 szt
woda wrzątek 200 ml1. Ubijam miałka z
żółtkami na puch.2. Dodaje przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
kisiel.3. Delikatnie mieszam składniki aż ciasto się zabarwi całe .4. Przekładam do tortownicy wysmarowanej
margaryną i posypana
mąką 26 cm.5. Piekę 30 minut w 170 stopniach.Masa 1:Ubijam
śmietanę z
cukrem pudrem i dodaje
smietan fix.Masa 2:
Galaretkę rozpuszczam we wrzątku w 200 ml
wody i studzę , aż będzie zimna.
Twaróg miksuje, dodaje
galaretkę płynną i miksuje razem.Kiedy
galaretka z
serem zaczyna tężec znaczy że już jest gotowa.Wykonanie:1.
Biszkopt kroimy na 2-3 krążki zależy jak nam wyrośnie.2.Skrapiamy pokrojony
biszkopt sokiem z
pomarańcza , każdy krążek.3.Pierwszy krążek skropiony
sokiem z połowy
pomarańcza , nakładam na niego
bitą śmietanę 400 ml .4.
Truskawki kroję w plastry i układam na
śmietanie.5.Przykrywam drugim krążkiem i kładę masę z
twarogu i
galaretki pokrywam boki i górę
tortu .6.Dekoruje
truskawkami .





Patere do
tortu dostałam od
Emako.plJest wspaniała i wato ją
miećszkło to prawdziwa, klasyczna elegancja,idealna na serwowania ciast,
tortów i
owoców,ponadczasowy, kryształowy wzór,delikatne zagłębienie,1 poziom o średnicy 25 cm,łatwa w utrzymaniu czystości,wygodne przenoszenie,pomysł na prezent.Parametry techniczneśrednica: 25cmwysokość 10 cm

piątek, 14 lutego 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter