ßßß
przepis własnySkładniki: na ciasto naleśnikowe1 szklanka mleka1/2 szklanki wody2 jaja1-2 szklanek mąki1 łyżka oleju1 szczypta soliSkładniki: na farsz500g pieczarek2 cebule1 ząbek czosnku1 pęczek zielonej pietruszki1 łyżka oliwy + 1 łyżka masłasól, pieprz do smakuodrobina chiliSkładniki: na panierkę1 jajkobułka tartagarść orzechów włoskich rozdrobnionych w malakserze na mąkęPrzygotowanie:Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem ewentualnie regulując konsystencje - nie może być zbyt gęsta ale też nie za rzadka. Pierwszy naleśnik smażyłam na odrobinie oleju, kolejne już na suchej patelni. Usmażone naleśniki odstawiłam do ostygnięcia.Pieczarki pokroiłam na cienkie plastry, cebulę posiekałam i zeszkliłam na oliwie wraz z czosnkiem, dodałam następnie masło, wrzuciłam pieczarki i smażyłam do miękkości. Doprawiłam solą, pieprzem oraz chili, dodałam pokrojoną zieloną pietruszkę i nakładałam na każdy naleśnik, który zawinęłam w taki sam sposób jak zawijamy gołąbka czyli oba boki do środka i zwinięcie w rulon. Tak zwinięty naleśnik obtaczać w jajku oraz mieszance bułki i orzechów i smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.Podawać na ciepło lub zimno, według uznania.Smacznego :)