ßßß
naleśniki :2 szklanki mąki2 jajka1,5 szklanki mlekapół szklanki wodyszczypta soli2 łyżki olejufarsz :500 g pieczarek2 cebule2 łyżki oliwysól, pieprz200 g startego serapanierka :jajkobułka tartaSkładniki na naleśniki wymieszać ze sobą i odstawić na kilka minut.Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.Cebulę pokroić drobno i zeszklić na łyżce oliwy.Pieczarki pokroić w plasterki i na kolejnej łyżce oliwy smażyć do miękkości.Jak będą już gotowe, wymieszać z cebulą i doprawić solą i pieprzem.Wmieszać ser i jeszcze chwilę całość smażyć.Na każdy naleśnik nakładać łyżkę farszu i zawijać, brzegi do środka i całość w rulonik.Obtaczać naleśnik w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na patelni do zarumienienia.