ßßß
przepis własnySkładniki: na 4 osoby2 filety z kurczaka400g dyni hokkaido1 szklanka bulionu warzywnegosok z dwóch pomarańczy + dodatkowo kawałki z jednej pomarańczysok z jednej limonki2cm kawałek świeżego imbiru1 mała papryczka chili400ml mleka kokosowego2 łyżeczki czerwonej pasty curry1 łyżeczka żółtej przyprawy curry1/2 łyżeczki kolendry w proszku1/2 średniego brokuła2 ząbki czosnkupęczek natki pietruszkiPrzygotowanie:Pokroić dynię w kostkę średniej wielkości, wrzucić do dużego garnka i zalać 1 szklanką bulionu warzywnego, gotować na małym ogniu około 6 minut. Następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, czerwoną pastę curry, żółtą przyprawę curry, chili, czosnek, pokrojony na drobno imbir, pietruszkę i kolendrę. Wszystko gotować do czasu aż dynia będzie miękka. Po tym czasie dolać mleko kokosowe, sok z limonki oraz kawałki pomarańczy + wyciśnięty sok. Gotować jeszcze dobre 5 minut i podawać z ugotowanym wcześniej ryżem.Dodaję do akcji: