Wykonanie
Wypróbowałam obie wersje Newelli i muszę przyznać, że z tego produktu można przygotować naprawdę wszystko, cokolwiek zechcecie. Newella ma smak
białka i gdy tylko się ją zamarynuje można uzyskać fajny efekt, w zależności od rodzaju marynaty efekt może być zawsze nowy, inny, smaczny i zaskakujący! Ja w moim dzisiejszym daniu połączyłam ją z różowym
pstrągiem, zmieliłam, dodałam siekany
ryżowy makaron i mam pyszny obiad, można by tak
rzec bo nie zdążyłam zrobić do obiadu żadnych dodatków oprócz szybkiej sałatki z
ogórka i kotleciki rozeszły się migiem.Do tych kotlecików nie potrzeba dodawać ani
mąki ani
jajek - w końcu Newella załatwia wszystko :-)

przepis własnySkładniki: na
sałatkę ogórkowąDługi świeży
ogórekpapryczka chilijeden ząbek
czosnkułyżka
miodułyżka
oleju arachidowegołyżka słodko pikantnego sosu
chililistki
kolendryOgórka ścieramy na mandolinie na cienkie plastry, przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojoną drobno
chili,
czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę składników. Wszystko mieszamy i odstawiamy do czasu przygotowanie kotlecików.
Kolendrę dodajemy przed podaniem posypując wierzch sałatki.Składniki: na kotleciki200g Newelli wędzonej200g świeżej
ryby ( u mnie różowy
pstrąg )spora
cebula3 ząbkiczosnkupęczek świeżej
kolendry2 łyżki
sosu rybnegołyżka
sosu sojowego + do maczania kotlecikówmała
papryczka chili100g namoczonego
makaronu ryżowegołyżka czarnego
sezamupieprz do smaku
olej do smażenia
Cebulę,
czosnek,
rybę, Newellę przepuszczamy przez maszynkę do
mielenia mięsa o drobnych oczkach. Zmielony farsz przyprawiamy
sosem sojowym oraz rybnym, dodajemy pokrojoną drobno
papryczkę chili oraz pocięty niedbale
makaron ryżowy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy, doprawiamy
pieprzem ewentualnie odrobiną
soli jeśli jest taka potrzeba, na końcu wrzucamy posiekaną
kolendrę , mieszamy i lepimy kotleciki, posypujemy czarnym
sezamem z obu stron, rozgrzewamy
olej i partiami smażymy kotleciki z każdej strony. Podajemy z
sałatką z
ogórka. Smacznego!

