Wykonanie
Rydze smażone z orientalnymi składnikami smakują wybornie! Są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz błyskawiczne...wystarczy odrobina
sosu sojowego,
olej ryżowy, kilka listków
kolendry i
tofu a Twoje danie zamieni się w ulubiony posiłek! Polecam :-)
przepis własnySkładniki:5 średniej wielkości rydz100g
tofu naturalnego2 ząbki
czosnku3 plasterki
chili drobno posiekanej1 łyżka
sosu sojowego ciemnego2 łyżki
oleju ryżowego Oleofarmkilka gałązek świeżej
kolendrypieprz do smakuNa gorący
olej wrzuć posiekaną
chili, pokrój
tofu w kostkę i dodaj do pachnącej
chili, smaż aż
tofu się zrumieni z każdej strony, następnie dodaj oczyszczone rydze i posiekany
czosnek nie przerywając smażenia, można zmniejszyć nieco ogień by nie spalić delikatnego
czosnku. Dodaj
sos sojowy, dopraw do smaku odrobiną
pieprzu, dorzuć posiekaną
kolendrę, delikatnie przemieszaj i podaj gorące z
pieczywem. Smacznego!