Wykonanie
Oczarowana
szparagowo pietruszkowym pesto stawiam na spaghetti w wersji fusion... oczarowana
cukinią, która świetnie prezentuje się na talerzu..idealnie pokrojona julienne i wszystko z klasą! takie dania lubię najbardziej, eleganckie, proste i pełne aromatów. Składa się tak, że pesto
szparagowe, które przygotowałam po raz pierwszy jest bardzo aromatyczne i świetnie nadaje się do
makaronów, nie tylko spaghetti ale i do nadziewania muszli, do lasagne czy pierożków z ciasta
makaronowego do którego używa się
mąki durum, która
między innymi znalazła się w makaronach Omnomnom :)Gotowałam oczywiście nieco krócej niż na opakowaniu.. u mnie 7 minut..
przepis własnySkładniki: na pesto ( możecie podejrzeć tutaj )1/2 pęczka łodyżek
zielonych szparag ( użyłam tych dolnych )1/2 pęczka
pietruszki1/2 pęczka
kopru5 dużych listków
bazylii cytrynowej1/2
papryczki chili2 ząbki
czosnku5g startego
parmezanuoliwa z pestek
winogronsok z połowy
cytrynygarść pestek dynigarść
migdałów bez skórek
sól,
kolorowy pieprz ( do smaku)Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania pulpy. Jeśli masa jest za gęsta to proponuję dodać
oliwy. Pesto przełożyć do słoiczka i udekorować wierzch.Dodatki:
Makaron spaghetti Omnomnom gotowany u mnie 7 minut
surowa cukinia pokrojona julienne
parmezan do posypania wierzchulistek cytrynowej
bazyliiUgotowany
makaron mieszam z przygotowanym pesto
szparagowym, dodaję do całości
surową cukinię, chwilę podgrzewam na malutkim ogniu, przekładam na talerze i posypuję
parmezanem, podaję od razu! Smacznego:)
Dodaję do konkursu: