Wykonanie

Ostatnio u mnie zupa prawie na co dzień, co nie jest
dziwne o tej
porze roku, bo to najlepsze na rozgrzanie i jesienne smutki.Dzisiaj zupa lekko
mięsna (zwykle robię bez
mięsa) z
papryką i dodatkiem
sera pleśniowego, który genialnie podkreśla/uzupełnia smak zup.Składniki na 2 porcje:*
pietruszka* 1/2
selera*
por* 1/2
papryki czerwonej* 1/2
papryki żółtej* kilka różyczek
brokuła* 2 skrzydełka z
kurczaka (można pominąć, dać łyżkę
masła lub
oliwy)*
sól,
pieprz,
oregano,
bazylia,
lubczyk*
ser pleśniowySkrzydełka kurczaka wrzuciłam do zimnej
wody, gotowałam ok. 20 min, dodałam
oregano i pokrojone w kostkę
pietruszkę i
selera, znów gotowałam ok. 10 min.; dodałam
pora,
papryki również pokrojone w kostkę i
brokuła, posoliłam, sypnęłam
pieprzem,
bazylią i
lubczykiem. Warzywa mają być sprężyste, nie rozgotowane.Na talerzu dodałam
ser pokrojony na kawałki i gałązki
lubczyku.Również do tej zupy można dorzucić
kaszę,
makaron lub
ziemniaka, albo zjeść z kromką
chleba. Ja zjadłam bez żadnych dodatków i było pysznie:)

"Najtrudniejsza rzecz w życiu, to nauczyć się, które
mosty przekraczać, a które palić"Dawid Russell