Wykonanie
Ciasto
CappuccinoBiszkopt:4
jaja1 szkl
maki1 niepełna szklanka
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia5 łyżek
oliwyoddziel
białka od
żółtek, ubij pianę, dodaj
cukier,
mąkę, proszek, na końcu
oliwęupiecz
biszkopt ok 45 min w temp 180 stopni Cupieczony
biszkopt przekrój wzdłuż i niech stygnie w międzyczasie zaparz
kawę mocna w dużym kubku i dodaj 2 kieliszki
alkoholumasa:4
żółtka1
jajko1 szklanka
cukru pudru1
margaryna Kasia3
serki homogenizowane Danio
waniliowe lub
śmietankowe2 szklanki
mleka w proszku2 łyżeczki
żelatynyzagotuj
wodę w dużym garnkuuszykuj plastikowa miskę i ustaw nad gotującą się
wodą (ubijanie
jajek na parze)ubij
jajka i
cukier puder, ubijaj 5 min aż utworzy się fajna masa, wciągnij z pary w oddzielnej misce ubij
masło mikserem(
masło powinno być temp pokojowej)dodaj
masło w małych porcjach do masy i nadal ubijaj, dodaj
serki,
mleko w proszku, rozpuść
żelatynę w 2 łyżkach gotowanej gorącej
wody i jak będzie dobrze rozpuszczona dodaj do masy (może być kilka łyżek
galaretki, ja wlewam gorąca
wodę do kubka i ubijam
żelatynę (
galaretkę) jedną końcówką miksera ręcznego -fajnie się rozpuszczawłóż pierwsza
polowe biszkoptu do foremki na to pól kremunamaczaj
biszkopty (najlepiej te okrągłe) w
kawie i układaj na
masieposyp
kakaopotem druga część
biszkoptumasa i
biszkopty maczane w
kawie na koniec posyp
kakao i włóż do lodówkijest to niesamowicie pyszne ciasto, trochę drogie i trudne ale warto