Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
piersi z kurczaka 700 gramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
por 1 sztukkawałek
imbiru 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
zielona fasolka szparagowa 1 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
mango 1 sztuk
kiełki soi według uznania
roszponka - pudełko 1 sztuk
natka kolendry według uznania
olej do smażenia według uznania
sos sojowy 1 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Filety pokroić, zalać
sosem sojowym i
wódką, obtoczyć w
mące kukurydzianej. Usmażyć na rumiano na gorącym
oleju. Wyjąć i ostudzić.
Mango i warzywa oczyścić.
Fasolkę pokroić na kawałki,
marchew,
paprykę i
mango w paski. Oczyszczony
por przekroić wzdłuż na pół, smażyć kilka minut na rozgrzanym
oleju razem z pokrojonym na plasterki
imbirem. Dorzucić pozostałe warzywa i smażyć 3 minuty. Po chwili zalać sosem przygotowanym z łyżki
sosu sojowego, łyżki
wódki, 2 łyżeczek
mąki ziemniaczanej,
soli i
pieprzu wymieszanych z pół szklanki
wody. Dusić pod przykryciem, aż warzywa będą al dente.
Kurczaka pokroić w plastry. Na umytej i osuszonej
roszponce ułożyć warzywa i
kurczaka. Posypać listkami
kolendry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: