ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopiersi z kurczaka 700 gramówsos sojowy 1 łyżek stołowychwódka 1 łyżek stołowychmąka kukurydziana 1 łyżek stołowychpor 1 sztukkawałek imbiru 1 sztukmarchewka 1 sztukzielona fasolka szparagowa 1 szklanekpapryka czerwona 1 sztukmango 1 sztukkiełki soi według uznaniaroszponka - pudełko 1 sztuknatka kolendry według uznaniaolej do smażenia według uznaniasos sojowy 1 łyżek stołowychwódka 1 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Filety pokroić, zalać sosem sojowym i wódką, obtoczyć w mące kukurydzianej. Usmażyć na rumiano na gorącym oleju. Wyjąć i ostudzić. Mango i warzywa oczyścić. Fasolkę pokroić na kawałki, marchew, paprykę i mango w paski. Oczyszczony por przekroić wzdłuż na pół, smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym na plasterki imbirem. Dorzucić pozostałe warzywa i smażyć 3 minuty. Po chwili zalać sosem przygotowanym z łyżki sosu sojowego, łyżki wódki, 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej, soli i pieprzu wymieszanych z pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem, aż warzywa będą al dente.Kurczaka pokroić w plastry. Na umytej i osuszonej roszponce ułożyć warzywa i kurczaka. Posypać listkami kolendry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: