ßßß Cookit - przepis na Kurczak chop-suey

Kurczak chop-suey

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi z kurczaka 700 gramów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowych
mąka kukurydziana 1 łyżek stołowych
por 1 sztuk
kawałek imbiru 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
zielona fasolka szparagowa 1 szklanek
papryka czerwona 1 sztuk
mango 1 sztuk
kiełki soi według uznania
roszponka - pudełko 1 sztuk
natka kolendry według uznania
olej do smażenia według uznania
sos sojowy 1 łyżek stołowych
wódka 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Filety pokroić, zalać sosem sojowym i wódką, obtoczyć w mące kukurydzianej. Usmażyć na rumiano na gorącym oleju. Wyjąć i ostudzić. Mango i warzywa oczyścić. Fasolkę pokroić na kawałki, marchew, paprykę i mango w paski. Oczyszczony por przekroić wzdłuż na pół, smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym na plasterki imbirem. Dorzucić pozostałe warzywa i smażyć 3 minuty. Po chwili zalać sosem przygotowanym z łyżki sosu sojowego, łyżki wódki, 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej, soli i pieprzu wymieszanych z pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem, aż warzywa będą al dente.
Kurczaka pokroić w plastry. Na umytej i osuszonej roszponce ułożyć warzywa i kurczaka. Posypać listkami kolendry.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6757/Kurczak-chop-suey