ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka 2 sztukwódka czysta 2 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychgrzyby mung 4 sztukmarchewka 2 sztukpapryka czerwona 1 sztukpor 0,5 sztukczosnek 1 ząbkiolej 3 łyżek stołowychsos sojowy 2,5 łyżek stołowychkiełki soi z puszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniaPrzyprawa Chińska 5 Smaków według uznaniaWykonanie:Wymieszać łyżczkę maki ziemniaczanej z 3 łyżkami wody oraz wódką i polać pokrojone w kostkę mięso, odstawić na 20 minut. Umyte, namoczone grzyby osączyć i pokroić. Oczyszczone warzywa pociąć w paseczki, a czosnek posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa i czosnek, a potem mięso i grzyby. Resztę mąki wymieszać z sosem i wlać do mięsa i warzyw. Doprawić do smaku przyprawą i pieprzem. Zagotować i posypać kiełkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: