ßßß Cookit - przepis na Pyszny kurczak 5 smaków

Pyszny kurczak 5 smaków

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi kurczaka 2 sztuk
wódka czysta 2 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
grzyby mung 4 sztuk
marchewka 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
por 0,5 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2,5 łyżek stołowych
kiełki soi z puszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Przyprawa Chińska 5 Smaków według uznania
Wykonanie:
Wymieszać łyżczkę maki ziemniaczanej z 3 łyżkami wody oraz wódką i polać pokrojone w kostkę mięso, odstawić na 20 minut. Umyte, namoczone grzyby osączyć i pokroić. Oczyszczone warzywa pociąć w paseczki, a czosnek posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa i czosnek, a potem mięso i grzyby. Resztę mąki wymieszać z sosem i wlać do mięsa i warzyw. Doprawić do smaku przyprawą i pieprzem. Zagotować i posypać kiełkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10403/Pyszny-kurczak-5-smakow