Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 2 sztuk
wódka czysta 2 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
grzyby mung 4 sztuk
marchewka 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
por 0,5 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
sos sojowy 2,5 łyżek stołowych
kiełki soi z puszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Przyprawa Chińska 5 Smaków według uznaniaWykonanie:Wymieszać łyżczkę
maki ziemniaczanej z 3 łyżkami
wody oraz
wódką i polać pokrojone w kostkę
mięso, odstawić na 20 minut. Umyte, namoczone
grzyby osączyć i pokroić. Oczyszczone warzywa pociąć w paseczki, a
czosnek posiekać. Na rozgrzanym
oleju podsmażyć warzywa i
czosnek, a
potem mięso i
grzyby. Resztę
mąki wymieszać z sosem i wlać do
mięsa i warzyw. Doprawić do smaku przyprawą i
pieprzem. Zagotować i posypać
kiełkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: