Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby mun 50 gramów
pierś kurczaka 2 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
por 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 4 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
przyprawa 5 smaków 1 sztuk
curry 1 łyżek deserowych
mieszanka chińska mrożona 1 sztuk
ryż parabolied 2 porcja
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wrzątkiem zalać
grzyby, a jak zmiękną osączyć i pokroić w paski.
Mięso tez pokroić w wąskie paski. oczyszczone
papryki pokroić w słupki. Oczyszczony
por pokroić w paski. Oczyszczona
marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oczyszczony
czosnek posiekać i podsmażyć na łyżce
oleju. Dodać
mięso, polać
sosem sojowym, mieszając, doprawić do smaku przyprawą,
pieprzem,
curry i smażyć 10 minut na dużym ogniu.Mieszankę chińską usmażyć na 2 łyżkach
oleju. W osolonym wrzątku ugotować
ryż. Na reszcie
oleju usmażyć
paprykę,
marchewkę oraz
por, dodać
mięso,
grzyby i mieszankę chińską. Mieszając, doprawić
papryką mielona. Podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: