ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby mun 50 gramówpierś kurczaka 2 sztukpapryka zielona 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpor 1 sztukmarchewka 2 sztukczosnek 2 ząbkiolej 4 łyżek stołowychsos sojowy 2 łyżek stołowychprzyprawa 5 smaków 1 sztukcurry 1 łyżek deserowychmieszanka chińska mrożona 1 sztukryż parabolied 2 porcjapapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wrzątkiem zalać grzyby, a jak zmiękną osączyć i pokroić w paski. Mięso tez pokroić w wąskie paski. oczyszczone papryki pokroić w słupki. Oczyszczony por pokroić w paski. Oczyszczona marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Oczyszczony czosnek posiekać i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać mięso, polać sosem sojowym, mieszając, doprawić do smaku przyprawą, pieprzem, curry i smażyć 10 minut na dużym ogniu.Mieszankę chińską usmażyć na 2 łyżkach oleju. W osolonym wrzątku ugotować ryż. Na reszcie oleju usmażyć paprykę, marchewkę oraz por, dodać mięso, grzyby i mieszankę chińską. Mieszając, doprawić papryką mielona. Podawać z ryżem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: