ßßß Cookit - przepis na Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado

Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniak 8 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
zioła 80 gramów
łosoś wędzony 20 dekagramów
cytryna 0.5 sztuk
jogurt naturalny 150 gramów
awokado 1 sztuk
krewetki 10 dekagramów
koperek według uznania
Wykonanie:
Ziemniaki wyszorować, osuszyć, posolić i zawinąć każdego z osobna w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 1h w temp. 200 st. Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zioła opłukać, osuszyć i posiekać. Jeden płat łososia pokroić w pasemka o szerokości ok. 2 cm, a resztę płatów pokroić w kostkę. Jogurt połączyć ze śmietaną i wyciśniętym sokiem z cytryny. Dodać cebulę, czosnek, zioła i kostki łososia, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Awokado obrać i przekroić na pół. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć, zrobić wgłębienie i napełnić farszem. Polać sosem. Udekorować awokado, pasemkami łososia, krewetkami i koperkiem.
Uwagi:
zioła: koper, bazylia, pietruszka, estragon; krewetki gotowane; ziemniaki mączyste
Kuchnia Włoska
Owoce morza
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2000/Pieczone-ziemniaki-z-krewetkami-i-awokado