Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 8 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula czerwona 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
zioła 80 gramów
łosoś wędzony 20 dekagramów
cytryna 0.5 sztuk
jogurt naturalny 150 gramów
awokado 1 sztuk
krewetki 10 dekagramów
koperek według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki wyszorować, osuszyć, posolić i zawinąć każdego z osobna w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 1h w temp. 200 st. Obraną
cebulę i
czosnek pokroić w kostkę.
Zioła opłukać, osuszyć i posiekać. Jeden płat
łososia pokroić w pasemka o szerokości ok. 2 cm, a resztę płatów pokroić w kostkę.
Jogurt połączyć ze
śmietaną i wyciśniętym
sokiem z cytryny. Dodać
cebulę,
czosnek,
zioła i kostki
łososia, wymieszać. Doprawić
solą i
pieprzem.
Awokado obrać i przekroić na pół. Miąższ pokroić w drobną kostkę.
Ziemniaki wyjąć z folii, naciąć, zrobić wgłębienie i napełnić farszem. Polać sosem. Udekorować
awokado, pasemkami
łososia,
krewetkami i
koperkiem.Uwagi:
zioła:
koper,
bazylia,
pietruszka,
estragon;
krewetki gotowane;
ziemniaki mączysteKuchnia Włoska
Owoce morzaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: