ßßß

Potrzebujemy:- 1 kg ziemniaków- 1,5 szklanki kaszy jaglanej- 2 cebule- sól, pieprz- jogurt naturalny- ząbek czosnku- pół pęczka kopru1. Gotujemy ziemniaki (najlepiej w mundurkach), bo po co się męczyć obierając je? :)2. Gotujemy kaszę jaglaną.3. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę.4. Jeszcze ciepłe ziemniaki i ciepłą kaszę łączymy ze sobą. Nie musimy dodawać jajek! Ciepłe składniki spowodują, że bez problemu je połączymy. Dodajemy podsmażoną cebulę, sól i pieprz.5. Zagniatamy ciasto, a następnie formujemy kotlety, które albo smażymy z obydwu stron na oleju lub też pieczemy w piekarniku w temperaturze ok. 180 st.6. Przez praskę przeciskamy czosnek. Siekamy koper i wraz z czosnkiem dodajemy do jogurtu.7. Solimy i pieprzymy.8. Kotlety i są gotowe! Smacznego! :)