ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 6 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata 1 sztukkukurydza konserwowa 1 puszkapomidory 300 gramówogórek sałatkowy 1 sztukpapryczka chilli 2 sztukcebula 1 sztukoliwki czarne 100 gramówtymianek 3 gałązkibazylia 3 gałązkinatka pietruszki 3 gałązkiczosnek 1 ząbkiocet winny 6 łyżek stołowycholiwa 6 łyżek stołowychcukier 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osączone liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączyć. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka. Umyte pomidory pokroić w dość grube plastry, a ogórki w talarki. Oczyszczone chili posiekać. Opłukaną zieleninę drobno posiekać. Oczyszczony czosnek rozdrobnić.Wszystkie składniki sałatki wymieszać w salaterce. Skropić octem wymieszanym z oliwą, cukrem i posiekanymi ziołami. Oprószyć sola oraz pieprzem. Wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować sałatkę gałązkami ziół.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: