Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 6 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata 1 sztuk
kukurydza konserwowa 1 puszka
pomidory 300 gramów
ogórek sałatkowy 1 sztuk
papryczka chilli 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwki czarne 100 gramów
tymianek 3 gałązki
bazylia 3 gałązki
natka pietruszki 3 gałązki
czosnek 1 ząbki
ocet winny 6 łyżek stołowych
oliwa 6 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osączone liście
sałaty porwać na mniejsze kawałki.
Kukurydzę osączyć. Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka. Umyte
pomidory pokroić w dość grube plastry, a
ogórki w talarki. Oczyszczone
chili posiekać. Opłukaną
zieleninę drobno posiekać. Oczyszczony
czosnek rozdrobnić.Wszystkie składniki sałatki wymieszać w salaterce. Skropić
octem wymieszanym z
oliwą,
cukrem i posiekanymi
ziołami. Oprószyć
sola oraz
pieprzem. Wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować
sałatkę gałązkami
ziół.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: