Te pomidory to dzieło mojego szwagra z naszego wypadu majowego w góry. Muszę przyznać, że do kiełbasek z ogniska smakowały doskonale. To połączenie ziół, oliwy z oliwek i cebuli - zróbcie koniecznie będziecie zaskoczeni smakiem! Już nie mogę doczekać się tej sałatki z moich hodowanych pomidorów ze świeżymi ziołami. Już niedługo!!!PS. Mate dzięki za przepis:)W odpowiednim doborze smaków naszym mężczyznom pomagał niezastąpiony w tej sytuacji Krupnik cytrynowy:)Składniki:5 szt pomidorów1 cebulaząbek czosnku1 łyżeczka cukruoliwa z oliwekświeże bazyliasólpieprz do smaku.Przygotowanie:1. pomidory kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę cukru,2. do pomidorów dodajemy pokrojona drobno cebule i czosnek przeciśnięty przez praskę oraz świeżą bazylię - posiekaną.3. Polewamy oliwa z oliwek i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Smacznego:)