Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory 500 gramów
sok pomidorowy 1 litrów
chili według uznania
czosnek 1 ząbki
ocet winny 2 łyżek stołowych
oliwa według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniakostki
lodu według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pozostałe oczyszczone warzywa tez pokroić w drobna kostkę i ok. 8 łyżek odłożyć.
Sok pomidorowy wlać do warzyw i zmiksować. Doprawić do smaku
octem,
pieprzem,
sola oraz
cukrem i wstawić na 60 minut do lodówki.Gotowy chłodnik rozlać do miseczek i do każdej włożyć po porcji odłożonych, posiekanych warzyw i po 4 kostki
lodu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: