ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 1 kilogramówogórek 1 sztukduża papryka (czerwona lub zielona)1 sztukcebula 1 sztukząbek czosnku 1 ząbkichleb kromki 2 sztukgarść hiszpańskich zielonych oliwek według uznaniaHiszpańska oliwa z oliwek 5 łyżek stołowychhiszpański ocet winny z Jerez według uznaniaSól i pieprz według uznaniaWykonanie:Chleb drobimy na kawałki do miseczki, polewamy hiszpańską oliwą (około 4-5 łyżek) i octem winnym, mieszamy ręką, aby oliwa dobrze się wchłonęła. Odstawiamy do lodówki.Uwagi:Podczas gdy w lodówce chłodzi sie chlebek, przygotowujemy warzywa: oczyszczamy paprykę, sparzamy pomidory i usuwamy z nich skórkę. Pomidory, paprykę, cebulę i ogórka kroimy w kostkę, wyciskamy czosnek.Autor: EspanolZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: