ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki białego chleba 3 sztukczosnek 3 ząbkioliwa 4 łyżek stołowychpomidory 500 gramówpapryka różnokolorowa 3 sztukogórek 1 sztukcebula 2 sztukocet winny 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kostkę kromkę chleba usmażyć na patelni bez tłuszczu, a czosnek utrzeć w moździerzu z dodatkiem soli. Pozostały chleb połamać na kawałki, dorzucić do czosnku i wymieszać. Dolewać oliwę, miksując, aż do otrzymania jednolitej pasty i odstawić na 30 minut. Papryki i cebule oczyścić. Umyty ogórek przekroić wzdłuż na pół i usunąć nadmiar pestek. Sparzone pomidory obrać ze skórki i usunąć pestki. 1/3 warzyw, oprócz pomidorów, pokroić w małą kostkę. Pozostałe utrzeć na papkę z pastą czosnkową. Całość przetrzeć przez drobne sito. Dolać ocet oraz pół litra wody mineralnej, wymieszać i przykryć. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem jeszcze raz wymieszać i doprawić sola oraz pieprzem. Podawać z pozostałymi warzywami i grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia HiszpańskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: