Wykonanie
Kuskus pasuje do wszystkiego, a w wydaniu
sałatkowym jest ekstra, pierwszego dnia jedliśmy je z kotletami sojowymi, a drugiego kotlecikami
tofu.
Sałatka byłaby jeszcze lepsza, gdybym nie zapomniała o dodaniu
oliwy przed włożeniem do lodówki... Tak, wszystko zrobiłam według przepisu, a zapomniałam o najważniejszej rzeczy. Ale tuż przed podaniem wlałam
oliwę, wymieszałam i było przepysznie. Przepis pochodzi stąd .Składniki : ( na ok. 4 porcje )150 gram
kuskusu2
pomidoryPołowa
ogórkaPół
paprykiPół
cebuli średniej wielkościDuży ząbek
czosnkuSok i otarta skórka z 3
cytryn80 ml
oliwysólpieprzKuskus zalewamy wrzątkiem, czekamy ok 5 minut aż
kaszka wchłonie płyn. Kroimy drobno wszystkie warzywa, mieszamy z
kuskusem, dodajemy wyciśnięty ząbek
czosnku, sok i otartą
skórkę z cytryny,
OLIWĘ oraz
sól i
pieprz. Ponownie mieszamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.