ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki (ugotowane)500 gramówjajka 2 sztukmąka 3 szklanekolej 4 łyżek stołowychmięso gulaszowe 500 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukmarchewka 5 sztukczosnek 3 ząbkikolendra według uznanialiść laurowy 1 sztukmajeranek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kopytka: ziemniaki zmiksować, dodac makę, jajka, doprawic solą i wyrobic tak, aby masa nie przyklejała sie do rąć. Z ciasta formowac wałki i kroic je na ok. 2 cm kawałki. Kopytka włożyć na wrzątek z dodatkiem soli i łyżki oleju. Odcedzić, gdy wypłyną na wierzch lub wyjmować łyżką cedzakową.Gulasz: umyte, osuszone mięso pokroić w nieduże kawałki, oprószyć solą oraz pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Włożyć na gorący olej, dodać oczyszczona posiekana cebulę, marchewkę oraz posiekany czosnek i smażyć kilka minut. Doprawić ziołami, solą oraz pieprzem. Podlać pół szklanki wody, dołożyć listek laurowy i dusić 20 minut. Podawać z kopytkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: