ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 2 sztukogórek 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukser feta 150 gramówoliwki czarne 0,5 szklanekoliwa 0,3 szklanekczosnek 2 ząbkiocet winny 3 łyżek stołowychmieszanka ziół 1 łyżek deserowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte pomidory pokroić na ćwiartki, a ogórek w kostkę. Oczyszczoną paprykę pokroić w szerokie paski, a ser w grubą kostkę.wymieszać oliwę z roztartym czosnkiem, octem, szczypta cukru, odrobina soli oraz pieprzu.W salaterce ułożyć warzywa oraz oliwki i ser. Całość polać sosem i posypać ziołami.Uwagi:Mieszanka ziół: estragon, tymianek, bazylia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z seremSałatkiKomentarze:Autor: brylantynaData: 2014-09-27To nie jest prawdziwa salatka grecka. W Grecji podaja ja bez "sosu". Na stole we wszystkich tawernach jest oliwa i ocet i klient sam doprawia do smaku. Ser feta jest w jednym kawalku na samym wierzchu salatki. Oliwki o ile sa dodane, nie zawsze tak jest, sa czarne male i z pestka;) to jest oryginalna salatka grecka. Pozdrawiam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: