Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 2 sztuk
ogórek 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
ser feta 150 gramów
oliwki czarne 0,5 szklanek
oliwa 0,3 szklanek
czosnek 2 ząbki
ocet winny 3 łyżek stołowychmieszanka
ziół 1 łyżek deserowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
pomidory pokroić na ćwiartki, a
ogórek w kostkę. Oczyszczoną
paprykę pokroić w szerokie paski, a
ser w grubą kostkę.wymieszać
oliwę z roztartym
czosnkiem,
octem, szczypta
cukru, odrobina
soli oraz
pieprzu.W salaterce ułożyć warzywa oraz
oliwki i
ser. Całość polać sosem i posypać
ziołami.Uwagi:Mieszanka
ziół:
estragon,
tymianek,
bazylia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy z
seremSałatkiKomentarze:Autor: brylantynaData: 2014-09-27To nie jest prawdziwa salatka grecka. W Grecji podaja ja bez "sosu". Na
stole we wszystkich tawernach jest
oliwa i
ocet i klient sam doprawia do smaku.
Ser feta jest w jednym kawalku na samym wierzchu
salatki.
Oliwki o ile sa dodane, nie zawsze tak jest, sa czarne
male i z pestka;) to jest oryginalna salatka grecka. Pozdrawiam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: