Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość CzegoHochland Fetikos do sałatek 1 sztuk
pomidory 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
oliwki czarne 1 sztuk
oliwa 6 łyżek stołowych
ocet winny 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyty
ogórek pokroić razem ze skórką w talarki, a
pomidory w ósemki. Oczyszczoną
cebule pokroić w krążki, a
paprykę w paski.
Ser pokroić w kostkę.Sos:
ocet utrzeć z odrobina
soli oraz
pieprzu, dodać
oliwę, rozdrobniony
czosnek i wymieszać.Pokrojone warzywa,
oliwki i
ser ułożyć na talerzu. Polać sosem i wymieszać tuz przed podaniem. Podawać z
bagietką.Uwagi:
Oliwki czarne bez pestek -1 słoiczek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: