ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 500 gramówogórek zielony 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukczosnek 1 ząbkiocet winny 1 łyżek stołowychpasta pomidorowa 1 łyżek deserowycholiwa 1 łyżek stołowychzioła świeże 2 łyżek stołowychkromki bialego chleba 2 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Jeden pomidor odłożyć, a resztę sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Obrany ogórek pokroić w kostkę, a oczyszczone papryki w paski. Odłożyć ok. 1/3 ogórka i papryki. Resztę rozdrobnić blenderem razem z pomidorami, pokrojonym czosnkiem, oliwą, octem, pastą pomidorową. Mieszankę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Schłodzić i podawać z grzankami z chleba, udekorowaną pozostałymi warzywami i ziołami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: