ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszynka wieprzowa surowa 2,5 kilogramówgoździki 20 sztuklaska cynamonu 1 sztukjałowiec 4 ziarnapieprz 4 ziarnaczosnek 3 ząbkicukier 1 łyżek deserowychsól peklowa 4 łyżek stołowychmarchewka 1 sztukseler 0,5 sztukpietruszka 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznanianatka pietruszki według uznaniamajonez według uznaniakorniszony według uznaniagrzyby marynowane według uznaniapatisony marynowane według uznaniajajka przepiórcze 7 sztukcebula 1 sztukWykonanie:Umyte mięso osuszyć.W moździerzu utłuc goździki, cynamon, ziarna jałowca oraz pieprzu i wymieszać z posiekanym czosnkiem, cukrem oraz sola peklową. Mieszanką natrzeć mięso, przełożyć do kamiennego garnka, obciążyć, przykryć i wstawić do lodówki na 2 dni. Obracać mięso od czasu do czasu, aby równomiernie się zapeklowało.Wyjąć szynkę, zalać wrzątkiem i zagotować, dodawać oczyszczoną marchewkę, seler, cebulę i pietruszkę. Doprawić solą oraz pieprzem i gotować 90 minut na małym ogniu, ostudzić w wywarze.Gotowa szynkę pokroić na plastry, każdy posmarować cienko majonezem wymieszanym z posiekana natką. W plastry zawijać korniszony, ugotowane jajka, grzyby, patisony i spinać wykałaczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: