ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 150(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegonóżki wieprzowe 4 sztukcebula 2 sztukmarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukjajka 6 sztukczosnek 2 ząbkigrzybki marynowane 12 sztukpapryka marynowana - ćwiartki 5 sztukcząstki cytryny według uznaniarukola według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone nóżki zalać 4 litrami zimnej wody, gotować na małym ogniu, aż mięso będzie łatwo odchodzić od kości - ok. 2 godziny. W połowie gotowania dodać do nóżek oczyszczone warzywa oraz wsypać płaską łyżkę soli. Ostudzone ugotowane mięso oddzielić od skóry i pokroić w paseczki. Przecedzony wywar doprawić do smaku solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone poobierać i przekroić na pół.Przygotować 12 filiżanek, do każdej wlać po 4 łyżki wywaru i za studzić. Na galarecie ułożyć połówki jajek (żółtkiem do dołu), mięso, posiekana paprykę i grzybki. Zalać wywarem i pozostawić na noc do zastygnięcia. Galaretki wybić na półmisek, udekorować cytryną i rukolą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: