Wykonanie
Już dawno nie robiłam jajecznicy, a jeszcze dawniej na blogu nie było na żadne takie danie przepisu. Dlatego też dziś postanowiłam przygotować jajecznicę z chorizo. Ostatnio bardzo polubiłam tę hiszpańską
kiełbaskę i postanowiłam dodać ją do
jajek. W ten sposób powstała bardzo smaczna, lekko pikantna jajecznica. Polecam!
Składniki :pół laski pikantnego chorizo1 mała
cenula1 ząbek
czosnku5
jajeksól,
pieprzPrzygotowanie :Chorizo pokroić na plasterki i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Poczekać aż zacznie wytapiać się z niego tłuszcz, zmniejszyć ogień. Dodać drobno pokrojoną
cebulę i
czosnek. Wymieszać i smażyć aż
cebula się zeszkli, a chorizo będzie przypieczone. Wbić
jajka, doprawić
solą i
pieprzem, delikatnie wymieszać i poczekać aż się lekko zetną, wymieszać ponownie i smażyć do chwili uzyskania pożądanej konsystencji. Natychmiast podawać z ulubionym
pieczywem.Smacznego !