Wykonanie
W tym roku na brak
grzybów w lesie chyba nie możemy narzekać :-) W porównaniu z zeszłym rokiem, mamy prawdziwy wysyp, pewnie to za sprawą częstych deszczów :-) Przynajmniej tak jest w mojej okolicy... Jednak do tej potrawy nie będziemy potrzebować od razu całego wiadra
grzybów, dlatego zachęcam na spacer do lasu, choćby po garść tych cudownych smakołyków :-)Składniki:kilka
grzybów leśnych najlepiej mieszanychtłuszcz do smażenia
cebula3
jajkasól,
pieprzWykonanie:
Grzyby oczyścić ze ściółki i ewentualnie robali :-), wypłukać i pokroić w mniejsze kawałki. Przesmażyć na tłuszczu, aż będą miękkie, jeżeli jest potrzeba i przypalają się podlać trochę
wodą.Następnie dodać pokrojona
cebulę i razem dusić. Doprawić
solą i
pieprzem.Na koniec wbić
jajka i smażyć aż się zetną do preferowanej konsystencji.Smacznego :-)