Wykonanie
Po dzisiejszym grzybobraniu jestem bogatsza o kilka słoiczków marynowanych podgrzybków i opieniek, 3 sznurki z suszącymi się już
grzybkami i pyszną jajecznicę. Już nie pamiętałam jak smakuje. Była wyborna, mam nadzieję, że jutro jeszcze troszkę uda nam się znaleźć :)
SKŁADNIKI:-
grzyby-
jajka-
cebula-
masło-
sól i
pieprzPRZYGOTOWANIE:
Grzyby czyścimy, myjemy i kroimy na plasterki. Wkładamy do garnka, zalewamy
wodą tak by tylko przykryła
grzyby, lekko solimy i gotujemy ok. 20 min.
Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na
maśle, dodajemy ugotowane i odcedzone
grzyby, chwilkę smażymy, dodajemy
jaja, solimy i
pieprzymy do smaku. Gdy
jajka się zetną - jajecznica gotowa. Smacznego!