Wykonanie

Pyszna bardzo sycąca propozycja do zakładki "Dieta 1100" ;) Warzywa możecie wykorzystać w takiej ilości jak Wam odpowiada. Jedynie
ziemniaków musi być 100g ;) Reszta z wykazu tych niskokalorycznych - do woli ;). Obiad który robi się w zasadzie sam :) Baaaardzo Wam polecam :)POZOSTAŁE WYTYCZNE DOTYCZĄCE DIETY ORAZ POSIŁKÓW NA I i II ŚNIADANIE ORAZ KOLACJĘ SĄ POD TYM
LINKIEM - (KLIK)Składniki:100g
ziemniakówok. 150-200g różyczek
kalafioraok. 150-200g różyczek
brokułaok 150g
fasolki szparagowej1/2
pora (jasna część)1
cebula1 mały ząbek
czosnku2 łyżeczki
oliwySkładniki na zalewę:70ml
mleka2
jajka1 łyżka
szczypiorku posiekanego1 łyżka posiekanej
pietruszkisól,
pieprzzioła prowansalskieprzyprawa warzywna (klik)1 szkl.
kefiru do podaniaWarzywa ugotować na parze.
Cebulę i
pora pokroić w piórka a
czosnek przecisnąć. Podsmażyć chwilkę na
oliwie. Następnie podlać troszkę
wodą, przykryć i dusić ok 5-7 min. Po tym czasie dodać pozostałe warzywa, wymieszać i lekko doprawić.Składniki zalewy dokładnie wymieszać (zmiksować
jajka z
mlekiem a następnie dodać
zioła i
przyprawy). Zalewę wlać na warzywa na patelni, przykryć pokrywką i podgrzewać do momentu ścięcia
jajek. Zdjąć z ognia. Podawać ze szklanką
kefiru.Smacznego :)

