ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajko 5 sztukcukier 5.25 łyżek stołowychcukier waniliowy 10 gramówmąka tortowa 5 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól według uznaniamak 1 sztukmasa czekoladowa w proszku 1 sztukgalaretka brzoskwiniowa 1 sztukbrzoskwinie w puszce 1 sztukwoda 0.5 szklanekalkohol 2 łyżek stołowychsok cytrynowy 1 łyżek stołowychwiórki kokosowe według uznaniapłatki czekolady według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta biszkoptowego: całe jajka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym i cukrem (5 łyżek) na puch, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie połączyć. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor. Zimny biszkopt przekroić na dwa placki.wymieszaną masę makową rozłożyć na jednym placku biszkoptowym.Na maku poukładać odsączone i pokrojone brzoskwinie. Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu, wykorzystując zalewę z brzoskwiń + gorąca woda. Tężejącą galaretkę wylać na owoce i wstawić do lodówki. Masę czekoladową zrobić wg przepisu na opakowaniu. Drugi placek biszkoptowy nasączyć ponczem. Na zastygniętą galaretkę rozłożyć połowę masy czekoladowej i przykryć nasączonym biszkoptem. Górę tortu posmarować pozostałą masą czekoladową i ozdobić posypką oraz wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na całą noc. Po zdjęciu tortownicy, brzeg tortu obsypać bułką tartą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: