Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 75 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 0,5 kostek
cukier 260 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 1 litrów
żelatyna 8 łyżek deserowych
śmietana kremówka 200 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
kawa 3,5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztukWykonanie:
Miękką margarynę,
sól, 125g
cukru i jeden
cukier waniliowy utrzeć na gładką masę, dodając po
jajku oraz
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia na przemian z
mlekiem. Ciasto przełożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 200 minut w 180 stopniach, wystudzić. Wymieszać 500 ml
jogurtu z 60g
cukru i
cukrem waniliowym. 4łyzeczki
żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie i wymieszać z 4 łyżkami
jogurtu, a
potem z pozostałym
jogurtem i schłodzić.Ubić 100g
śmietany i połączyć z tężejącym
jogurtem. 2/3 kremu przełożyć na spód ciasta i wstawić na 30 minut do lodówki, a resztę kremu zostawić w temperaturze pokojowej. 500ml
jogurtu, 75g
cukru i
kawę wymieszać. 4 łyżeczki
żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie i połączyć z niewielka ilością kremu
kawowego, a
potem z pozostałym kremem i schłodzić. Ubić 100g
śmietany i dodać do tężejącego kremu. Ciemny krem wyłożyć na jasny krem, a pozostały jasny krem wyłożyć na wierzch
tortu i wstawić ciasto na 4h do lodówki. Przed podaniem tor ozdobić
kakao, np. za pomocą szablonu w kształcie
serca.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: