ßßß Cookit - przepis na Wołowina z kiełbasą i papryką

Wołowina z kiełbasą i papryką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
wołowina zrazowa 4 plastry
sól według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
kminek 0,5 łyżek deserowych
majeranek 0,5 łyżek deserowych
bulion wołowy 2 szklanek
papryka zielona 4 sztuk
ziemniaki 3 kilogramów
pomidory 4 sztuk
kiełbasa wiejska 250 gramów
papryka mielona słodka 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę drobno pokroić, a posiekany czosnek rozetrzeć z solą. Wygniecione ręka kotlety lekko posolić, obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju i przełożyć do rondla. Na patelni zrumienić cebulę, oprószyć mąką, doprawić solą, majerankiem, kminkiem oraz czosnkiem. Zalać szklanka gorącego bulionu i zagotować. Zawartość patelni przełożyć do mięsa i razem dusić pod przykryciem 23 minuty na małym ogniu.
Oczyszczona paprykę pokroić w paski, a oczyszczone ziemniaki w ćwiartki, przelać na sicie wrzątkiem i razem z papryką dodać do mięsa. Wlać resztę gorącego bulionu i dusić kolejne 13 minut. Dodać obrane i pokrojone w gruba kostkę pomidory i plasterki kiełbasy, posypać mielona papryką. Wymieszać i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11308/Wolowina-z-kielbasa-i-papryka