Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
czosnek 3 ząbki
wołowina zrazowa 4 plastry
sól według uznania
mąka według uznania
olej według uznania
kminek 0,5 łyżek deserowych
majeranek 0,5 łyżek deserowych
bulion wołowy 2 szklanek
papryka zielona 4 sztuk
ziemniaki 3 kilogramów
pomidory 4 sztuk
kiełbasa wiejska 250 gramów
papryka mielona słodka 3 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną
cebulę drobno pokroić, a posiekany
czosnek rozetrzeć z
solą. Wygniecione ręka kotlety lekko posolić, obtoczyć w
mące, obsmażyć na
oleju i przełożyć do rondla. Na patelni zrumienić
cebulę, oprószyć
mąką, doprawić
solą,
majerankiem,
kminkiem oraz
czosnkiem. Zalać szklanka gorącego
bulionu i zagotować. Zawartość patelni przełożyć do
mięsa i razem dusić pod przykryciem 23 minuty na małym ogniu.Oczyszczona
paprykę pokroić w paski, a oczyszczone
ziemniaki w ćwiartki, przelać na sicie wrzątkiem i razem z
papryką dodać do
mięsa. Wlać resztę gorącego
bulionu i dusić kolejne 13 minut. Dodać obrane i pokrojone w gruba kostkę
pomidory i plasterki
kiełbasy, posypać mielona
papryką. Wymieszać i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: