Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 600 gramów
bulion wołowy 1 kostek
pomidory z puszki 100 gramów
ziemniaki 200 gramów
mrożone warzywa - leczo 1 sztuk
smalec 1 łyżek deserowych
olej 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 0,25 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, pokrojone w kostkę
mięso obsmażyć na
smalcu, przełożyć do rondla i zalać 2 szklankami
wody, dodać kostkę
bulionową i gotować, aż będzie prawie miękkie. Dodać oczyszczone, pokrojone w kostkę
ziemniaki i gotować na małym ogniu.
Mieszankę warzyw smażyć (bez rozmrażania) 4 minuty na
oleju, a pod koniec dodać rozdrobnione
pomidory, mieszając doprawić
papryką oraz
solą i dodać do zupy, gdy
ziemniaki będą prawie miękkie. Chwilę jeszcze gotować i ewentualnie doprawić do smaku
solą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: