ßßß Cookit - przepis na Gulaszowa II

Gulaszowa II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 600 gramów
bulion wołowy 1 kostek
pomidory z puszki 100 gramów
ziemniaki 200 gramów
mrożone warzywa - leczo 1 sztuk
smalec 1 łyżek deserowych
olej 1 łyżek deserowych
papryka mielona słodka 1 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 0,25 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, pokrojone w kostkę mięso obsmażyć na smalcu, przełożyć do rondla i zalać 2 szklankami wody, dodać kostkę bulionową i gotować, aż będzie prawie miękkie. Dodać oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować na małym ogniu. Mieszankę warzyw smażyć (bez rozmrażania) 4 minuty na oleju, a pod koniec dodać rozdrobnione pomidory, mieszając doprawić papryką oraz solą i dodać do zupy, gdy ziemniaki będą prawie miękkie. Chwilę jeszcze gotować i ewentualnie doprawić do smaku solą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8351/Gulaszowa-II