ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukmięso wołowe 500 gramówpapryka 3 sztukmarchewka 1 sztuksmalec 1 łyżek stołowychpapryka mielona według uznaniabulion mięsny 1 litrówpomidory 3 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Oczyszczoną paprykę i umyte, osuszone mięso również pokroić w kostkę. Natomiast oczyszczoną marchewkę w plastry. Na rozgrzanym smalcu w rondlu zeszklić cebule, dodać mięso, paprykę oraz marchewkę i smażyć 5 minut. Zalać bulionem i gotować ok. 60 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i mieloną papryką. Na koniec dodać pomidory i ew. jeszcze raz doprawić. Podawać z pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: