ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
mięso wołowe 500 gramów
papryka 3 sztuk
marchewka 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
papryka mielona według uznania
bulion mięsny 1 litrów
pomidory 3 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Oczyszczoną paprykę i umyte, osuszone mięso również pokroić w kostkę. Natomiast oczyszczoną marchewkę w plastry. Na rozgrzanym smalcu w rondlu zeszklić cebule, dodać mięso, paprykę oraz marchewkę i smażyć 5 minut. Zalać bulionem i gotować ok. 60 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i mieloną papryką. Na koniec dodać pomidory i ew. jeszcze raz doprawić. Podawać z pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10590/Zupa-gulaszowa