Zupełnie nie dietetyczne placki ziemniaczane z pysznym sosem pomidorowym z wołowiną. Grzeszny sobotni obiad. Aha, im pikantniejszy tym jest lepszy.Składniki:350 g wołowinypomidory gotowanepapryka mrożona1/2 małej cebulkipapryka łagodna i pikantnapapryka słodka wędzonasólpieprzkilka pomidorków koktajlowych1/2 szklanki wodysmalec kaczy/ wieprzowy lub jakikolwiek inny tłuszczplacki ziemniaczane ((przepis)śmietana 12%Przygotowanie:Mięso myjemy i kroimy na cieniutkie paski obsmażamy na smalcu (u mnie kaczy) dodajemy pomidory (u mnie były to pomidory letnie zawekowane w słoiki na sos pomidorowy)dodajemy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem około godziny może nawet (1,5 godziny) do momentu aż będzie miękka (ja robiłam wieczorem, a później podgrzewałam na następny dzień), następnie dodajemy pomidorki koktajlowe, paprykę i wszystkie przyprawy solimy przed samym końcem duszenia. Podajemy np. z buraczkami i oczywiście z placuszkami ziemniaczanymi. Smacznego