ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 800 gramówsmalec 3,5 łyżek stołowychcebula 2 sztukczosnek 3 ząbkipapryka 2 sztukpomidory 2 sztukziemniaki 1 kilogramówzacierka 100 gramówpapryczka ostra czuszka 1 sztukkminek mielony 1 łyżek deserowychpapryka mielona słodka 1 łyżek deserowychbulion mięsny 1 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w dużą kostkę. Oczyszczoną cebule oraz czosnek posiekać. Sparzone pomidory obrać ze skorki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczone papryki pokroić w paski. Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę.Cebule oraz czosnek zeszklić na rozgrzanym w rondlu smalcu, oprószyć mieloną papryką i dodać mięso. Mieszając, chwile smażyć. Oprószyć kminkiem, sola oraz pieprzem. Skropić woda i chwile dusić na małym ogniu. Wlać bulion i dusić 40 minut. Dodać paprykę, czuszkę pokrojoną razem z pestkami, pomidory oraz ziemniaki. Zamieszać i dusić 30 minut. Wrzucić zacierki. Ew, jeszcze doprawić sola oraz pieprzem. Dusić tak długo, aż zacierki będą miękkie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WęgierskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: