ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogolonki wieprzowe 2 sztuksmalec 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 0,5 pęczekcebula 2 sztukczosnek 1 ząbkikminek 2 łyżek deserowychpapryka mielona słodka 1 łyżek deserowychpiwo ciemne 250 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Przerąbać golonki, umyć, osuszyć, natrzeć pieprzem, sola oraz papryką. oczyszczoną cebule pokroić w kostkę, a czosnek posiekać. Oderwać umyte, osuszone listki natki. W brytfannie rozgrzać smalec, wrzucić cebulę, czosnek, kminek oraz natkę. Włożyć golonki, wlać odrobinę wody. Piec pod przykryciem ok. 1,5 godziny w 160 stopniach, polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem. Zdjąć pokrywkę, naciąć skórkę golonki w kratkę i zwiększyć temperaturę do 200 stopni. Piec jeszcze 30 minut polewając piwem.Sos można odtłuścić, przetrzeć przez sito i zagotować. Ewentualnie dolać piwa, przyprawić solą oraz pieprzem. Mięso wyluzować, podawać z sosem piwnym i kapustą z grochem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: