ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegogolonki 2 sztukmarchewka 2 sztukpietruszka 1 sztukcebula 1 sztukseler 0,5 sztukwoda 2 szklaneksmalec 100 gramówpiwo ciemne 1 szklanekmajeranek 1 łyżek deserowychpapryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Zagotować lekko osoloną wodę z połową roztartego majeranku, włożyć umyte golonki i ugotować do miękkości. Ugotowane golonki wyjąc, ostudzić, oddzielić mięso od kości. Mięso pokroić na kawałki. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Oczyszczone marchewki, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. W płaskim rondlu rozgrzać smalec, zrumienić na nim cebulę, dodać pokrojone mięso i starte jarzyny, wymieszać, skropić niewielką ilością wywaru, w którym gotowały się golonki, dusić razem kilkanaście minut, posypać papryką i majerankiem. Wlać wino, mieszając doprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: