ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 1 kilogramówziemniaki 800 gramówmarchewka 4 sztukcebula 4 sztukpietruszka 1 sztukseler 0,25 sztukpiwo ciemne 1 szklanekolej 4 łyżek stołowychnatka piertruszki 3 łyżek stołowychpapryka mielona słodka według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso posolić i odłożyć do lodówki na 1,5h. Obsmażyć na oleju i przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki i też włożyć do rondla. Oczyszczone warzywa pokroić lub zetrzeć na tarce do jarzyn i dodać do mięsa. Zalać piwem i doprawić papryką solą oraz pieprzem. Dusić 74 minut pod przykryciem na małym ogniu, w miarę potrzeby podlewać piwem lub wrzątkiem. Oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do mięsa. Sztufadę dusić do miękkości ziemniaków (ok. 25 min). Przed podaniem pokroić mięso na plastry i ułożyć na półmisku, obłożyć warzywami i ziemniakami, posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: