ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 150 gramówmięso wieprzowe 150 gramówcielęcina 150 gramówziemniaki 500 gramówmarchewka 3 sztukpietruszka 2 sztukseler 0,5 sztukcebula 2 sztukpor 1 sztuknatka pietruszki według uznaniasmalec 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę posiekać i podsmażyć na smalcu. Oczyszczone ziemniaki, pietruszkę, marchewkę oraz seler pokroić w kostkę, a oczyszczony mały por - w plasterki. Umyte, osuszone wszystkie gatunki mięsa pokroić w kostkę. W rondlu na cebuli układać warstwami wołowinę, wieprzowinę i cielęcinę, każde mięso przedzielając warzywami. Wszystkie warstwy posypywać solą oraz pieprzem. Zalać gorącą wodą w takiej ilości, by sięgała do 7/8 wysokości garnka i postawić na dużym ogniu. Gdy potrawa się zagotuje, przykryć i dusić na małym ogniu 60 minut, podlewając w razie potrzeby woda. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: