ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa II

Zupa gulaszowa II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowych
papryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowych
mięso wołowe 400 gramów
woda 0,5 litrów
kminek 0,5 łyżek deserowych
jarzynka według uznania
pomidory konserwowe 1 puszka
papryka czerwona 2 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce smalcu, dodać paprykę w proszku i chwilę smażyć. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, dodać do cebuli i gdy mięso się zrumieni wlać wodę. Dodać kminek oraz jarzynkę i gotować 60 minut. Gdy mięso będzie już miękkie, dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą, chwile dusić i wrzucić pokrojone w kostkę papryki oraz oczyszczone i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dusić, aż ziemniaki zmiękną, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zupę można nieco zagęścić zasmażką z 20g mąki i 20g masła.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11170/Zupa-gulaszowa-II