ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztuksmalec 1 łyżek stołowychpapryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowychpapryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowychmięso wołowe 400 gramówwoda 0,5 litrówkminek 0,5 łyżek deserowychjarzynka według uznaniapomidory konserwowe 1 puszkapapryka czerwona 2 sztukziemniaki 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce smalcu, dodać paprykę w proszku i chwilę smażyć. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, dodać do cebuli i gdy mięso się zrumieni wlać wodę. Dodać kminek oraz jarzynkę i gotować 60 minut. Gdy mięso będzie już miękkie, dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą, chwile dusić i wrzucić pokrojone w kostkę papryki oraz oczyszczone i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dusić, aż ziemniaki zmiękną, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zupę można nieco zagęścić zasmażką z 20g mąki i 20g masła.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: