ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 2 kilogramówpomidory 0,5 kilogramówpapryka czerwona 2 sztukcebula 2 sztukkminek 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaoliwa 3 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkiwoda gorąca według uznaniaWykonanie:Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki lub kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Do rondla wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek i cały czas mieszając, smażymy, aż się zeszklą. Wsypujemy kminek i dorzucamy ziemniaki, zalewamy wrzącą wodą i solimy. Gotujemy 5 min.Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, wyjmujemy pestki, a miąższ kroimy na niewielkie kawałki i dodajemy do ziemniaków.Paprykę przekrawamy, wydrążamy nasionka i usuwamy biały miąższ. Resztę kroimy w kostkę lub w słupki, dodajemy do gotującego się gulaszu. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Papryka natomiast powinna zostać jędrna. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: