Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 2 kilogramów
pomidory 0,5 kilogramów
papryka czerwona 2 sztuk
cebula 2 sztuk
kminek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
woda gorąca według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w słupki lub kostkę.
Cebulę i
czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Do rondla wlewamy
olej, wrzucamy pokrojoną
cebulę i
czosnek i cały czas mieszając, smażymy, aż się zeszklą. Wsypujemy
kminek i dorzucamy
ziemniaki, zalewamy wrzącą
wodą i solimy. Gotujemy 5 min.
Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, wyjmujemy pestki, a miąższ kroimy na niewielkie kawałki i dodajemy do
ziemniaków.
Paprykę przekrawamy, wydrążamy nasionka i usuwamy biały miąższ. Resztę kroimy w kostkę lub w słupki, dodajemy do gotującego się gulaszu. Gotujemy do miękkości
ziemniaków.
Papryka natomiast powinna zostać jędrna. Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.Autor: amr5Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: