ßßß
Potrzebne będą:- 2 średniej wielkości czerwone papryki- 2 duże pomidory- 3 średniej wielkości ziemniaki- bakłażan- duża cebula- 1/4 szklanki wody- sól i świeżo zmielony pieprz- 2 łyżki oliwy z oliwek- 4-5 listków świeżej bazylii


Sposób wykonania:1) Paprykę, obrane ziemniaki i bakłażan kroimy na kawałki w wielkości jednego kęsa.

2) Z pomidorów wykrawamy stwardniałą część, resztę kroimy na drobne kawałki.3) Cebulę siekamy w kostkę.4) W dużym garnku łączymy wszystkie składniki, z wyjątkiem bazylii.5) Warzywa gotujemy pod przykryciem, z dodatkiem oliwy, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie (ok. 30 minut).6) Zdejmujemy z ognia, dodajemy porwane listki bazylii i mieszamy.
Podajemy z chlebem lub pieczywem czosnkowym.Smacznego =)