ßßß
Składniki:1 cukinia8 małych ziemniaków1 cebula2 pomidory2 ząbki czosnku (ale niekoniecznie, ja nie dodawałam)1 czerwona papryka1 zielona papryka1 krążek lub trójkącik orzechowego sera camembert (może być zwykły cammembert, nie musi być orzechowy)1-2 łyżki oliwypół łyżeczki solipieprzmogą być ulubione zioła
Przygotować pesto - zmiksować wszystkie składniki. Po prostu :)Piekarnik rozgrzać do 200 st. CZiemniaki obrać, umyć i ugotować al dente (półtwardo). Po przestygnięciu - pokroić w ćwiartkiPaprykę umyć i oczyścić nasion, pokroić w kostkęCukinię umyć i również pokroić w kostkę. Nie obieraćCebulę obrać i pokroić w plasterkiPomidory umyć, pokroić w ćwiartkiCzosnek przecisnąć przez praskęWszystkie składniki przełożyć do żaroodpornego naczynia, posolić i posypać pieprzem. Całość polać oliwą. Dokładnie wymieszać
Wstawić do nagrzanego piekarnika, na 20-30 minut. Po ok. 15 minutach wszystkie składniki wymieszaćSerek pokroić w plasterkiOk. 5 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na wierzch cammembert i zapiekać do momentu rozpuszczenia się serka. Podawać zapiekankę polaną pestoNa zdrowie :)Biorę udział w akcji: