ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopapryka róznokolorowa 1 kilogramówpomidory 700 gramówcebula 150 gramówboczek wędzony 50 gramówsmalec 2 łyżek stołowychpapryka mielona słodka 1 łyżek deserowychbulion warzywny 400 mililitrówkiełbasa paprykowa wędzona węgierska 400 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone papryki pokroić na małe kawałki. sparzone pomidory obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Oczyszczone cebule pokroić w cienkie plasterki. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu, dodać cebulę oraz paprykę w proszku. Do garnka włożyć paprykę razem z pomidorami, doprawić sola oraz pieprzem. Wlać bulion i gotować na dużym ogniu 3 minuty. Zmniejszyć ogień i dusić jeszcze 30 minut pod przykryciem. Z kiełbasy zdjąć skórkę, pokroić w plasterki, po 30 minutach dodać do leczo i dusić jeszcze 5 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WęgierskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: