Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 800 gramów
przyprawa do gulaszu według uznania
cebula 2 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
bulion 0,5 szklanek
pomidory 3 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone
mięso pokroić w niezbyt gruba kostkę i oprószyć przyprawą do gulaszu. Oczyszczoną
cebulę posiekać.
Mięso podsmażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu, a po wyjęciu, na tym samym tłuszczu podsmażyć
cebulę. Z powrotem włożyć
mięso i wlać
bulion. Dusić ok. 60 minut. W połowie duszenia dodać
paprykę, a na końcu obrane i pokrojone w cząstki
pomidory. Mieszając, doprawić do smaku
solą.Uwagi:
Smalec można zastąpić 2 łyżkami
oleju.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: