ßßß Cookit - przepis na Rozgrzewający gulasz

Rozgrzewający gulasz

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 800 gramów
przyprawa do gulaszu według uznania
cebula 2 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
smalec 1 łyżek stołowych
bulion 0,5 szklanek
pomidory 3 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukane, osuszone mięso pokroić w niezbyt gruba kostkę i oprószyć przyprawą do gulaszu. Oczyszczoną cebulę posiekać. Mięso podsmażyć partiami na rozgrzanym tłuszczu, a po wyjęciu, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę. Z powrotem włożyć mięso i wlać bulion. Dusić ok. 60 minut. W połowie duszenia dodać paprykę, a na końcu obrane i pokrojone w cząstki pomidory. Mieszając, doprawić do smaku solą.
Uwagi:
Smalec można zastąpić 2 łyżkami oleju.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10512/Rozgrzewajacy-gulasz