Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso wołowe 400 gramów
fasola czerwona 1 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
bulion 1 szklanek
mąka 0,5 łyżek stołowych
pomidory mrożone 5 sztuk
natka piertruszki według uznania
chili według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Namoczona na noc
fasolę podgotować w tej samej wodzie.
Mięso pokroić w kostkę i oprószyć
maka. Oczyszczona
cebule i
czosnek posiekać i podsmażyć na
oleju, dodać
mięso i zrumienić, posolić i zalać
bulionem. Dusić na wolnym ogniu, a po 15 minutach dodać
fasolę, a po następnych 10 minutach sparzone i obrane ze skórki
pomidory. Doprawić do smaku
sola oraz
chili. Przed podaniem posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: