ßßß
Składniki na 8 porcji:wołowina chuda 1 kgolej ¼ szklankicebula 1papryka zielona 1pieczarki 115 gczosnek 2 ząbkipomidory bez skórki 4 szklankisól 2 łyżeczkipieprz Cayenne 1 łyżeczkaczarny pieprz ½ łyżeczkichili 2 łyżkifasola czerwona z puszki 550 gWykonanie:
Cebulę pokroić w cienkie plasterki i poddusić na rozgrzanym oleju razem z papryką pokrojoną w kostkę, przekrojonymi na pół pieczarkami (większe na 4 części) i rozgniecionym czosnkiem.
Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na średnim ogniu.
Zlać tłuszcz, połączyć z cebulą i papryką. Dodać pokrojone pomidory i przyprawy, wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę.
Dodać odsączoną fasolkę i gotować jeszcze przez 10 minut.
Podawać ze świeżym pieczywem.