ßßß
Cookit - przepis na Ogniste chili szefa kuchni
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ogniste chili szefa kuchni
Składniki
Wołowina
Olej
Cebula
Papryka zielona
Pieczarki
Czosnek
Pomidor
Sól
Pieprz cayenne
Pieprz czarny
Chili
Fasola czerwona
Wykonanie
Składniki na 8 porcji:
wołowina
chuda 1 kg
olej
¼ szklanki
cebula
1
papryka zielona
1
pieczarki
115 g
czosnek
2 ząbki
pomidory
bez skórki 4 szklanki
sól
2 łyżeczki
pieprz Cayenne
1 łyżeczka
czarny pieprz
½ łyżeczki
chili
2 łyżki
fasola czerwona
z puszki 550 gWykonanie:
Cebulę
pokroić w cienkie plasterki i poddusić na rozgrzanym
oleju
razem z
papryką
pokrojoną w kostkę, przekrojonymi na pół
pieczarkami
(większe na 4 części) i rozgniecionym
czosnkiem
.
Mięso
umyć osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na średnim ogniu.
Zlać tłuszcz, połączyć z
cebulą
i
papryką
. Dodać pokrojone
pomidory
i
przyprawy
, wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę.
Dodać odsączoną
fasolkę
i gotować jeszcze przez 10 minut.
Podawać ze świeżym
pieczywem
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/07/ogniste-chili-szefa-kuchni.html
Przepisy powiązane
Meksykański kociołek + film
Chili con carne
Od kuchni..Chili con carne..
Moja przygoda w programie ,,Przepis dnia" - zdjęcia i filmik
Meksykańska uczta - chili con carne
Składniki powiązane (0)