ßßß Cookit - przepis na Rumsztyk wołowy mielony z cebulką

Rumsztyk wołowy mielony z cebulką

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-400g wołowiny z udźca
-mała cebulka
-1 jajko
-sól, pieprz
-3 duże cebule
-olej, smalec
Wykonanie:
Mięso mielimy, dodajemy sól , pieprz, jajko, bardzo dobno pokrojoną cebulkę/można lekko zblanszować/ , wyrabiamy mięso aż się sklei.
Mokrymi rękami formujemy kulki potem spłaszczamy, delikatnie nożem robimy kratkę.
Smażymy na rozgrzanym oleju ze smalcem ok. 5 minut z każdej strony.
Cebulę kroimy w wiórka smażymy na rumiano, wykładamy na rumsztyki.
Rumszytki można smażyć krócej jeśli ktoś woli bardziej różowe mięso w środku.
Źródło:https://gotujemyzpomyslem.blog/2019/04/09/rumsztyk-wolowy-mielony-z-cebulka